Author: Peter Gotthardt Genre:
Rating

Bogen handler om to elvere, en dreng og en pige. Drengen hedder Hassel, og hjælper i stalden på elverdronningens slot. Pigen hedder Nellike, og bor på et andet slot, sammen med sin mor og far.

En dag på elverdronningens slot, holder dronningen et møde i slotshaven. Nellike rider hen til elverdronningens slot, for at fortælle om en stor trold, der hedder Gru. Trolden Gru vil dræbe elverne, så han kan få magt. Nellike skal forsøge at dræbe trolden, men mangler en frivillig til at tage med på turen. Hassel melder sig frivilligt, men hun gider ikke have ham med, men det skal hun. De tager to heste, og begynder at ride. De stopper ved en å, for at få noget at spise. Hassel tager sin fiskestang frem, og begynder at fiske. Han fanger to fisk, Nellike elsker fisk. Men de skulle jo videre, så de tog deres heste, og begyndte at ride. De red og red, og til sidst fandt de et hus. De spurte om de måtte sove der, det måtte de gerne. Den gamle mand var faktisk en ond troldmand, men det vidste Nellike og Hassel ikke. Troldmanden lavede en ond kopi af Nellike imens de sov. Da det er morgen kommer den onde Nellike, for at vække Hassel. Hassel og den onde Nellike tager hestene, og begynder at ride. Men den rigtige Nellike ligger jo stadig og sover, men det ved Hassel jo ikke. De kommer til et sted hvor der står et æble, hvor den onde Nellike spørger, vil du ikke et have det æble. Han tager et bid af æblet, og falder om. Der kom en trold ved navn Lusk, trolden Lusk tog ham med ind i sin grotte.

Troldmanden vækkede Nellike, for at sige at Hassel var redet uden hende. Nellike red for at finde Hassel, hun kunne ikke finde ham. Hun fandt nogle små blå buttede skovdværge. De fortalte at trolden Lusk havde taget Hassel. Trolden Lusk hørte nogle stemmer så han gik ud af grotten. Han så Nellike men faldt i et kæmpe stort hul og døde. Nellike fandt Hassel i grotten og et gyldent skjold, og så red de videre. De kom til Nellikes fars og mors slot, men de så pæle med hoveder foran porten. De hørte en stemme det var trolden Grus stemme. Hassel tog sit sværd frem og begyndte at slås med Gru, men Gru var meget større end Hassel. Trolden Gru slog Hassel hårdt med hans kølle, så Hassel faldt om. Nellike skyndte sig ned af hesten, og tog skjoldet foran Hassel. Gru blev til småt gråt smulder. Nellike og Hassel red ind på hendes fars og mors slot. Hendes far og mor var der, så Nellike blev glad. Nellike kysede Hassel, Hassel blev rød i hovedet. Hassel sagde farvel, og begyndte at ride. Da Hassel kom hjem takkede elverdronningen ham, som belønning blev Hassel lærling hos ridder Tjørn. De holdte en stor fest, fordi trolden Gru var død.

Leave a Reply